Desk_chairMange danske arbejdende er ikke klar over, hvor stor en betydning siddepositionen har for både helbredet og trivslen på arbejdspladsen. I kraft af at sidde ned i timer af døgnets timer, kan en forkert siddestilling have markante konsekvenser.
Det gælder at 86 % af danskere sidder dårligt eller ubehageligt på den kontorstol, som benyttes hver dag. Samtidig giver ca. halvdelen stolen skylden for den dårlige siddeposition. Klik her og læs mere.

Den mest hyppige konsekvens af hyppig dårlig siddestilling er dårlig ryg. Det sker ved at ryggen bliver belastet på en uhensigtsmæssig måde gennem den dårlige siddestilling. En løsning herpå kan findes i en god ergonomisk kontorstol, som netop tager hensyn til ryggen.  På siden kan man finde flere gode bud på en ergonomisk kontorstol.

Gode råd på istol.dk

Dårlig ryg og andre gener kan dog undgås ved at sidde rigtigt på stolen. På siden findes 6 trin til, hvordan man opnår den korrekte siddestilling. Der er også nogle små videoklip, som forklarer dette. Endeligt er hyppig bevægelse også med til, at undgå gener fra dårlig siddeposition. Det er altså en god ide at vænne sig til, indimellem at rejse sig fra stolen, lave strækøvelser eller bevæge kroppens led og muskler på anden vis.