Den globale udvikling har gjort, at der i dag er en stor efterspørgsel på nem og hurtigt mad. Den teknologiske udvikling har gjort, at man i dag med en mikroovn kan løse netop den problemstilling. Faktisk har udviklingen af disse ovne været så markant, at en mikroovn stort set kan erstatte en almindelig ovn. I udviklingsprocessen har man tilsyneladende haft fokus på funktionalitet, renlighed og design. Især den sidste del er let at få øje på, når man kigger på sider, der sælger en mikroovne. Man kan efterhånden få en mikrobølgeovn i alle farver, udformninger og i forskellige materialer – lige fra plastik til rustfrit stål.

En anden vinkel på dette teknologiske vidunder som en mikroovn er, de indbyggede mikroovne. Således kan man altså få en model, der intet fylder i dit  køkken i den farve og det materiale som passer ind i din boligs øvrige indretning.

 

Hvad er en luksus mikroovn?

En mikroovn kan i dag have et hav af funktioner. De tre hovedfunktioner for en mikrobølgeovn er defrost(optøning), grill og varmluft. Har en mikrobølgeovn disse tre nævnte funktioner, så anses den for en luksus mikroovn. En mikrobølgeovn med disse funktioner kan langt hen af vejen erstatte en almindelig ovn. Med en model af den kaliber vil man hurtigt kunne varme maden i en travl hverdag, men man vil sågar også kunne servere retter, der kræver langtidsstegning for sine gæster – et godt billede på, hvad den har teknologiske udvikling har gjort for en mikrobølgeovn. Når man taler om disse modeller, så skal designet også nævnes. Er man villig til at betale et par hundredekroner ekstra for sin nye mikrobølgeovn, så får man ofte også mere ”value for money”, når det kommer til design. I dag er en mikrobølgeovn ikke udelukkende en hvid kasse, der efter et halvt år er falmet og trist at se på tværtimod. I dag kan man få mikroovne der gør sig godt visuelt og vil kunne tilføje kant til dit køkken.

 

Sådan finder du din nye mikrobølgeovn

Skal man ud at kigge efter en ny mikroovn, så er det en god idé først at klarlægge, hvad netop dit behov er. Nogle af de spørgsmål man kan stille sig selv er; Hvilke funktioner skal en mikrobølgeovn have? Skal den have en grill-funktion? Skal den kunne tø mad op? Skal den være fritstående eller indbygget? Hvor mange watt skal min mikroovn have? Skal din nye mikroovn fungere som en erstatning for din almindelige ovn eller skal den blot kunne varme din mad, hvis du har travlt? Betyder farver og design noget for mit valg af mikrobølgeovn?

Dette er blot nogle af de spørgsmål som man skal stille sig selv, når man skal vælge en ny mikroovn, men giv ikke op. Det kan virke en smule uoverskueligt at skulle tage stilling til alle disse spørgsmål for at finde den rette model.

 

Tommelfingerregler omkring din nye mikroovn

Alt efter pris og budget er det altid en god ting at følge følgende regler, når du skal vælge din nye mikrobølgeovn. Følger du disse tommelfingerregler, så går du ikke helt galt i byen og du finder forhåbentlig let din nye mikroovn. En ovn skal gerne have en kapacitet på 25 liter eller derover. Et must for den bedst mulige varmeeffekt er en drejetallerken. Således sikrer du, at din mad bliver ligevarm alle steder.  Når man taler om Watt så skal man gå efter en model med 800 watt, hvis den ikke skal bruges til grill. Ønsker man en mikrobølgeovn med grill-funktion, så er det en god idé at anskaffe sig en mikroovn med mindst 1100 Watt. En sidste regel for din kommende mikrobølgeovn er for dig, der ønsker en mikroovn med varmluft. En mikroovn med varmluft skal gerne have mindst 2050 watt.

Opfylder du disse regler, så sikrer du dig, at få et produkt, der kan holde længere og som lever op til de krav og forventninger du har til, hvad din nye ovn skal kunne levere.
Klik her for at læse mere.